House S

The design began with names of the house owners, whom both shared a common animal – swallow. This led to the discovery of a Chinese poem which sings the pattern of swallows returning to her nests after a long journey. The sentiment of one approaching House S would be one leaving or returning home – as if the structure is taking off or just landing. Akin to a pair of swallow’s tails, the design started with a series of mappings of the tails’ movement in a flight, following with diagrammatic symbolizing the tail triangular shape. The end result, combining with unique site qualities and passive cooling ideas, is an open and welcoming home to all who loves her.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close